Alla

Välkommen till vår blogg! Fitt force five består av Emelie, Hanna, Sophie, Martina och Sofia. Vi är intresserade av olika former av handarbete, pyssel, keramik, sömnad med mera. Vi träffas och har syjunta då och då där vi hjälper varann, inspireras av varandras arbeten och fikar. Vi är trötta på köp och släng kulturen och vi använder gärna material från loppisar, kompisar, släkt, eller naturen. Vi gör om gamla saker till nya.

Här nedan är det första projektet vi gjorde tillsammans, en flagga som vi tog med oss till Roskildefestivalen.

Vi gör alla olika saker på olika sätt, allt efter tycke, smak och kunskap. Om du vill läsa mer om oss så gör det på våra enskilda sidor här nedan!

Om oss:

Annonser

9 svar to “Alla”

 1. Hejhej!!

  Ville bara säga att jag tycker det är jättekul för er skull… ett gäng kompisar med en syjunta!!
  Håller själv på att handarbeta jättemycket, men har inte så många vänner att dela intresset med…
  Har försökt att starta upp ett handarbetscommunity, ungeför som sysidan.
  Men det går lite trögt, har tvingat 9 av mina vänner att bli medlemmar….
  Är ni intresserade så bli gärna medlemmar på symaskin.ning.com

  mvh//linda

 2. jaha nu förstår jag att ni är fler 😉 Keep it up!

 3. Hej 🙂 jag har just provat ett busenkelt å fint pyssel. fynda små virkade dukar på loppis eller virka sj. stärk dom sedan i florsocker å vatten… man kokar upp lagen tills den blir genomskinlig sen doppar man dukarna när lagen svalnat något. vrid ur dom i en kökshanduk. å låt torka ordentligt…. blir jatte fint att hänga i fönstret i en sytråd. Snöflingorna är ett adventspyssel helt i min smak 🙂 man kan även hänga upp några prismor om man vill.

 4. fittforcefive Says:

  Å! det vill jag prova! tack för tipset. Tycker att ”vitner-inspirerat” pynt i fönster och hemma är trevligare än jul-inspirerat, om man nu ska ha något säsongspynt över huvudtaget. Tomtar och luciaglitter är inte det finaste jag vet, precis.
  ha det bra!/Martina

 5. kul att du gillar iden! 🙂 vill tillägga att de ska va ca 3.5dl florsocker å 1.5dl vatten till lagen dukarna aka doppas i 🙂 ha de gott å lycka till!! //Evelina

 6. linisflinis Says:

  Hej!! vad kul att de hunnit hända lite sedan jag tittade in senast!! blir jätte inspirerad. Tack!

 7. linisflinis Says:

  Hej igen 🙂
  Jag har ett gedigert lager med tyg här hemma. Nu ska vi få en bebis till våren och behöver då lite mer platts. Har tänkt sälja en del av tyget på tradera men vill först fråga om ni/någon av er är intreserad av att köpa tyget/några bitar av de. ja vill mest ha portot betalt å någon liten slant, de viktigaste är att tyget kommer till nytta 🙂 ganska mycke är retro så jag tänkte att de nog skulle passa. Vet inte om ni/du kan se min epostadress? Ser du den är de bra att höra av sig så skickar jag bilder 🙂 syns inte adressen så skickar jag den nästa gång jag kikar in.
  Hoppas vi hörs!

 8. linisflinis Says:

  http://www.sobea.se/webshop/skotvaskor/miniskotvaska-rosa.html
  jag skulle vilja utmana någon av et att göra en sådan här 🙂 vore fint å få ett mönster. jag har testat men får inte till de 😦 jag bär min son i sjal därför skulle denna va toppen 🙂

 9. Vad mycket fint ni gör! Tack för all inspiration. Det är tack vare någon av er som jag lärt mig sticka barnsockar. ( bra fotobeskrivning för varje moment). Ska nu ge mig på en babykofta!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: