Kaninmössa

I familjen har vi en ny favorit bland tecknade serier, Bobs Burger. Den mest fantastiska karaktären är Louise. Sonen identifierar sig alltid med henne och vad passar då bättre än att sy en likadan mössa som hon alltid har, nämligen en chockrosa kaninmössa.

Jag kollade runt på nätet och hittade lite instruktioner och bilder på hur folk hade gjort sina egna, sen freestylade jag ett eget mönster.

 

 

Jag använde ett rosa trikåtyg och provade på sonen steg för steg och klippte eftersom. Det blev mycket på känn och fixa i efterhand. Mönstret var alldeles för stort, öronen ville inte stå och innermössan hade inte riktigt samma storlek, eftersom mönstret inte stämde. Öronen har vlisselin på insidan för att bli mer stabila, och sydda med några kaststygn i basen för att få en vikning som får de att stå lite mer.

 

Sonen blev mycket nöjd och sprang runt med den ute så öronen hängde över ögonen. Jag tänkte sy fast ett gummiband bak som håller den på plats mer och kanske en tryckknapp så den kan sitta fast under hakan.

/Sofia

Annonser

Ett svar to “Kaninmössa”

  1. linisflinis Says:

    å vilken fin!! en mamma på fb sydde en nykläckt kycklig-dress till sitt barn. vita pösiga kortbyxor med oranga tights umder och sedan en gul tröjja. på huvudet en sydd äggsklashatt 🙂 de va oxå en kul ide tycker jag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: