Små bläckfiskar till NEO

Via fb-gruppen Online virkcafé, så såg jag initiativet om att virka små bläckfiskar till för tidigt födda barn i Lund, det lät vettigt tyckte jag och virkade två stycken. Tyvärr visade det sig att tentaklerna blev för långa för bebisarna, men de kommer skickas ner ändå och bli storesyskonbläckfiskar istället. Så här säger informationen om bläckfiskarna:

Vi kommer att virka små bläckfiskar som kommer att lämnas till Lunds Universitets Sjukhus Neonatalavdelning för att hålla de små barnen sällskap. Ett initiativ efter att ha läst om det här:
http://enelefant.blogspot.dk/2013/01/sprutte-indsamling.html
Det man ska tänka på när man virkar är att bläckfiskarna MÅSTE gå att tvätta. Så använd er av bomullsgarn eller akrylgarn. Garnet får inte vara luddigt för då kan barnen få det i sina lungor. Huvudet får inte vara så litet att barnet kan få in det i sin mun och tentaklerna får inte vara längre än 22cm som UTDRAGNA ! Är det några frågor så är inga frågor för dumma 😉 Adress dit dom ska skickas finns längst ner på mönstret.
En liten lapp på bläckfisken hade varit roligt. Ni får gärna namnge den och skriva ditt eget namn, och du får gärna skriva varför du gjorde den. Så att föräldrarna vet och kan uppskatta den 🙂

Jag ska se till att virka minst två som håller måttet och sen skicka iväg.

Här är iallafall Bob och Love

bläckfiskar

Jag har dessutom virkat en uggla med krokodilmaskor som kropp, men den får inget eget inlägg.

/Sofia

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: