Kudde mellan spjälsäng och vanlig

Snart kommer en till familjemedlem till vårt hem. Precis som förra gången så har vi spjälsängen ståendes direkt mot vår säng med öppet däremellan. Själva spjälsängen är en vanlig från Ikea där man just kan montera bort ena långsidan, tanken är att man har sängen som en vanlig säng när barnet blir lite äldre och ska kunna gå upp och ner själv, men vi vill ha den som en sidosäng nu när bebisen är just en liten spädis, nära med ändå för sig. Eftersom sängen inte är gjord för detta ändamål så blir det en glipa mellan de två sängarna. Förra gången hade vi bara en hoprullad filt mellan, men i den här gången har jag försökt tänka till.

20121231-154113.jpg

Tanken var att jag i det här inlägget skulle visa en steg för steg instruktion hur jag gjorde, men eftersom jag inte har följt något mönster utan mest en diffus idé (en lång korv med ett fodral som har vingar) så har jag fått lösa massa uppkomna problem allteftersom och fått göra massa nödlösningar så skulle instruktionen mer bli ”så här gjorde jag, undvik det”, alltså inte så meningsfullt.

Men några bilder från processen kan ju bjuda på ändå.

Tanken är helt enkelt en lång kudde, lagom stor för glipan mellan sängarna. Sen ett avtagbart fodral som man lätt kan tvätta. Fodralet ska ha vingar som man lägger under de två madrasserna så att kudden hålls på plats. Eftersom hålet den ska täcka upp är kantigt så är det ett fyrkantigt fodral jag sytt, även om det hade varit betydligt enklare att sy ett runt.

20121231-154127.jpg 20121231-154221.jpg 20121231-154309.jpg

Kantbanden är det tydligaste exemplet på nödlösning då jag inte lyckades sy fast kortsidorna räta mot räta eftersom vingarna var i vägen, men det blev ganska snyggt med de blå kantbanden mot det lila och vita.

20121231-154321.jpg

Kardborrband syddes fast för att kunna ta på och av fodralet.

20121231-154257.jpg

Som tur var är det här en typ av kudde som man inte syr så ofta. Jag hoppas nu att den fyller sin funktion som jag har tänkt det.

20121231-154327.jpg

/Sofia

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: