Sy en legopåse

För någon vecka sedan var familjen i en tygaffär, sonen fick välja ett valfritt tyg och valde då ett brunt tyg med ugglor.

Sedan dess har jag funderat på vad jag ska göra med tyget, vad behöver han? Efter att ha trampat på ett gäng legobitar och tjatat ihjäl mig om att han ska hålla legot på en plats och inte överallt kom jag på hur det funkade när jag gick på dagis. Då låg allt lego i en stor påse, som när man öppnade blev en rund matta. Utifrån det minnet konstruerade jag en egen version.

Det jag gjorde var att ta två tyger, det fina uggletyget och ett neutralt beige tyg som man lätt kan se legot på och la tygerna räta mot räta. Jag tog ett snöre, satte fast en penna längst ut, satte fast andra änden i mitten av tyget och ritade en cirkel.

Eftersom jag inte har några öljetter hemma så kom jag på en annan lösning. Jag klippte kanten som ett kugghjul så snöret kan åka där. Jag ville inte ha en sammanhållen kanal eftersom tyget är runt tänkte jag att det skulle bli knöligt.

Sen sicksackade jag ihop tygerna och sydde raksöm, förutom på ett ställe så jag kunde vända tyget. Sen kantstickade jag hela.

Efter det vek jag ner ”kuggarna” och sydde en söm runt hela.

Snodden gjorde jag av två garntrådar som jag snurrade, snöret räckte nästan runt hela lägenheten innan den veks dubbel och snurrade ihop sig.

Eftersom det är två tyger och jag inte hade något mellanlägg som höll ihop de två (vilket jag tror hade gjort påsen för styv) sydde jag ihop tygerna. Som tur var fick sonen för ett tag sen två bokstöd som är ugglor som jag helt enkelt bara ritade av och sen sydde efter. När jag sytt klart allt fanns ingen undertråd kvar och cirka en halv meter övertråd kvar, så det var verkligen på håret.

     

Hela tiden när jag sydde uggleapplikationerna tjatade sonen om att han ville ha legopåsen, så han verkar nöjd. Förhoppningsvis kommer legot hålla sig innanför mattan, nu finns iallafall förutsättningarna.

/Sofia

 

Annonser

5 svar to “Sy en legopåse”

  1. Vilken toppenidé!! Toksnygg!

  2. Grymt bra idé och mycket snyggt utförande!

  3. Jättesmart! Och vilket fint tyg din son valde.

  4. fittforcefive Says:

    Han har bra smak sonen min, dessutom gillar han den så han är noga med att lägga tillbaka legot i den.

    Roligt att den uppskattas (både från honom och från er)

    /Sofia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: