Knäsockor med flätor

Det var längesedan jag la upp något här på bloggen. Jag har varken haft tid eller inspiration att pyssla något. Men så fick jag ett infall att sticka ett par varma sockor som går till under knät som man kan ha till kjol/klänning nu i vinter.

Jag hittade ett snyggt mönster på Garnstudio, men jag använde ett annat Garnstudiogarn, nämligen alpacka, jag tror mina sockor blev tunnare (i alla fall gick det åt mycket mindre garn).

Det som är svårt med sockor är att den andra ska bli lika som den första. Den andra sockan stickade jag om gång på gång, och ändå blev det ett fel. Felet bestod i att jag på första sockan hade missat en knorr och på andra sockan gjorde jag rätt efter mönstret. Så nu har jag lärt mig att man både måste titta på mönstret och på den andra sockan.

 

/Sofia

 

2 svar to “Knäsockor med flätor”

  1. Jättesnygga! Jag har också stickat dessa i grått, men mina blev för stora trots att jag tog tunnare stickor än vad som stod i mönstret. Jag ska testa att tvätta dem och sätta i lite gummisnodd upptill så hoppas jag att de ska kunna användas flitigt i vinter.

  2. fittforcefive Says:

    Mina är också lite slappare högst upp, tänkte nog också dra i ett resårband för att hålla dem på plats.

    /Sofia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: