Omklädd fotölj

Jag och min sambo fick för kanske 3 år sen två gamla slitna (men snygga och beväma) fotöljer av sambons pappa. Redan då var vi på det klara över att vi skulle klä om de, men inte kommit till skott. Vår katt har haft de som klösfotöljer och de har successivt blivit sunkigare och sunkigare.

För en vecka sen kom jag dock till skott efter ha köpt ett snyggt tyg på ikea för inte särskilt mycket pengar. Efter att tyget godkänts av stilpolisen hemma så började jag slita. Slita bort det gamla tyget var steg ett. Jag använde det gamla tyget som mall. Jag häftade, spikade och sydde de olika delarna och det som var svårast var att fästa de två knapparna på framsidan av ryggstödet, de blev lite sneda och jag hoppas att de sitter tillräckligt hårt. Tips mottages gärna om hur man bäst fäster såna (de ska ju genom hela stoppningen typ)

P5270829

Före

P5270827

Efter

Den andra stolen ska jag börja med så fort jag orkar. Nu när jag har lite bättre koll på hur man gör kommer jag försöka fota processen och lägga upp i ett nytt inlägg, även om alla fotöljer är olika kan det kanske vara till någon hjälp.

Jag är mycket nöjd med resultatet, den ser som ny ut. Hoppas bara inte att katten sätter klorna i den.

/Sofia

Annonser

Ett svar to “Omklädd fotölj”

  1. fittforcefive Says:

    Bra gjort!
    /Hanna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: