Tetrisfilt av mormorsrutor

Här på bloggen är det väldigt populärt med mormorsrutor. Hitintills har det blivit både filtar (här, här, här och här), sjal, skitstora rutor och steg för steg beskrivning av hur man gör. Jag hittade för ett tag sen en bild på en filt med tetrismotiv på en blogg. Jag blev väldigt inspirerad och hade dessutom köpt ett gäng nystan med ullgarn i olika starka färger. Vad kunde passa bättre än att göra rutor och montera ihop de till tetris.

p4020660

För den nördige så kan man klaga på realismen av bilden. Spelaren måste ha varit rätt dålig för att uppnå det där och eftersom de flesta figurer är hela så måste det vara i början av spelat. Men eftersom jag ville att det skulle synas att det var tetris så fick realismen stå tillbaka lite för de hela figurerna.

Den med bra syn kan se på bilden att det fortfarande är trådar kvar att fästa och det är ju ett tråkigt evighetsjobb, så om jag skulle vänta tills dess med att skriva ett inlägg så skulle det nog aldrig komma.

Den här filten har jag virkat ihop vilket gör att det blir tydliga kanter som dessutom står upp endel (jag la rutorna aviga mor aviga och tog yttre maskbågen (heter det så?) på bägger rutorna). De gråa rutorna som är själva bakgrundsfärgen virkade ajg ihop med grått garn så det mer skulle bli som en sammanhållen bakgrund. Men jag valde att virka ihop på samma sätt som de andra rutorna, så man ser ju även kanten runt de väldigt tydligt.

Förövrigt fyndade jag för någon dag sedan en komplett knyppeldyna med påbörjad spets på som Hanna varit på jakt efter. Jag kanske ska leta rätt på min gamla hos mina föräldrar och försöka lära mig igen så kanske vi kan bli så tant man kan bli: knyppla sin egna spets.

/Sofia

Annonser

6 svar to “Tetrisfilt av mormorsrutor”

  1. Nynnar på tetrislåten just nu. Fan va bra

  2. fittforcefive Says:

    Haha, jag har nynnat på den konstant i 2 veckor, typ sen jag började virka på den.

  3. Så snygg!

  4. Håller på och försöker knåpa ihop en själv, men hur virkar man ihop? Aviga mot aviga och fasta maskor?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: