Omsydd babysitter

Hos mina föräldrar hittade jag en gammal babysitter som jag använde när jag var liten. Tyget på den var både slitet och fult så jag tänkte att det är lika bra att sy ett eget.

p3170540

Det fula, gamla tyget

p3170537

Det nya tyget, färdigt.

Modellen på babysittern var så pass enkel att det inte var några egentliga problem att sy egen, ingen stoppning eller nått sånt. Det jag gjorde var att jag sprättade bort det gamla tyget och alla olika delar på det. La delarna på det nya tyget, klippte ut och sydde ihop.

p3170538

Egentligen ville vi ha en modern babysitter som man kan ställa in lutning på, så att när Nikolai somnar i den så kan man vinkla den till platt läge. Så idag, dagen efter att jag sytt klart den nya versionen av den gamla, så hittade jag såklart exakt den babysittern vi var ute efter (kanske inte rätt färg iofs) för 125 kronor, på blocket har jag sett de för 2-300 och nya kostar 500.

p3170539

Så nu står vi här med två schysta babysitters och vet inte vad vi ska göra med den omsydda, kanske får den bo hos mina föräldrar så kan han sitta i den när vi är där.

Det kändes inte som någon idé att fota processen av omsyningen, eftersom alla babysitters ser olika ut och det här är en som köptes för 25 år sedan. Men om man vill sy om en liknande så rekommenderar jag att man gör som jag gjorde, alltså sprätta loss alla gamla delar och klippa ut lika. Kom bara ihåg var de olika delarna satt och hur de satt ihop så du inte står där med massa små tygbitar utan att veta vilken som är vad.

/Sofia

Annonser

2 svar to “Omsydd babysitter”

  1. Så cool den blev med nytt tyg!

  2. fittforcefive Says:

    Tack, den blev kanske lite hippie, men en klar förbättring iallafall

    /Sofia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: