Virkade robotar

Efter att ha blivit inspirerad av Virkverkets robot bestämde jag mig för att virka egna robotar som ska hängas i en mobil ovanför spjälsängen.

Bebisen råkade dock komma lite tidigare än vad vi trodde (tre dagar för tidigt, vi som var övertygade att det skulle dra över upp till en vecka) så jag har inte hunnit med att färdigställa den. Så nu är dagarna fyllda med att ta hand om lille Nikolai eller vila efter att ha gjort det.

Men jag tänkte visa upp de robotar jag har hunnit färdigställa.

Jag har virkat ett kugghjul i grått också, men den verkar katten ha lekt bort. Hoppas jag hittar den igen.

Den röda roboten var den första jag gjorde, där härmade jag rätt mycket den som fanns på Virkverket. Dock har jag aldrig virkat 3d saker förut och jag hade ingen beskrivning av hur man faktiskt gör. Så alla robotar är improviserade och jag provade lite olika tekniker, framförallt med monteringen.

p2040193 p1150354

Den svarta roboten är virkad i delar och sedan ihop sydd, medan de andra är virkade rakt igenom.

p1110347 p2040184

Som applikationer har jag använt broderigarn som jag både har virkat (ex knappar och ögon) och broderat. Märkte att det var lättare att få fast applikationerna innan man sydde/virkade ihop dem och stoppade dem.

Jag gjorde även ett par skruvar/spikar som jag tänkte sätta fast på mobilen också.

p2040207

Själva mobilen är en gammal mobil som jag köpte i den lokala second handbutiken, så klippte jag helt enkelt bara bort de fula små djuren som hängde på den innan. Även om mobilen inte är jättesnygg så känndes det lättare att ta den än att försöka konstruera nått eget. Vårt tak är stenhårt så där kan man inte montera upp något, utan den måste sättas på en arm på själva sängen.

p2040208

Så när jag väl orkar ska jag virka några fler saker till den, montera upp allt och hoppas att Nikolai kommer uppskatta den. Än är han för liten för att iallafall visa att han uppskattar den.

/Sofia

3 svar to “Virkade robotar”

  1. Grattis till Nikolai!!!

  2. fittforcefive Says:

    Tack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: