Gravidkjol

Som gravid är det mycket kläder man inte kan ha, de är fel storlek, obekväma eller så det som finns är fult. Nu när det snart är jul och man ska vara finklädd och fira med släkt och vänner är det alltid schyst att ha något som faktiskt både är bekvämt och snyggt. Därför har jag sytt mig en kjol.

När jag och min mamma för ett par veckor sedan var på syfestivalen i Kista så köpte jag detta tyg:

tyget

Jag tycker det är ett grymt snyggt tyg. Eftersom magen ständigt växer så blev lösningen att använda en trikå-tub som överdel på kjolen. Jag ville även ha lite mer vidd nedtill så jag kompletterade med vanligt svart bomullstyg och för att piffa upp det extra la jag även (för första gången) till spets.

materialet

Det jag gjorde var att bestämma längd på kjolen (alltså delen nedanför trikåmidjan), vilket blev strax under knät. Sedan klippte jag det blå tyget i fyra delar och det svarta tyger i 4 delar, men dessa snedställdes som kilar. Jag valde att inte göra det på det blå tyget för att antingen hade jag att välja mellan att skita i trådrak och mönsterriktning, eller att slösa bort massa tyg genom att klippa bort massor i ena ändan. Jag sydde ihop de blå och svarta bitarna.

svart-och-blatt

När det var gjort sydde jag bara fast trikåtuben som jag vek dubbelt så att det inte blir några kanter och skit.

ofallad

Trikåmudden är väldigt lång, men eftersom magen växer ständigt så är det bättre med en för stor som man kan vika, än att göra den i lagom storlek till nu och sen störa sig på det vid kanske nyår när man också behöver vara fin. Tanken är att sedan när graviditeten är över så är det bara att ta bort mudden och fixa en vanlig midjeöverdel (eller vad det nu heter) eller använda sig av en liten mudd.

För att piffa upp det hela la jag även till spets. Dels en bred uppe där tuben övergår till kjolen och dels en liten smal vid fållen.

stor-spets1 liten-spets

Och då kan man ju fråga sig hur resultatet blev?

fardig-profil fardig-fram

Så nu har jag en finkjol för en växande mage.

/Sofia

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: