Sockor i oranget till det rätstickade sättet

Efter att ha avslutat mössan och vantarna hade jag en del oranget garn kvar. Inte så mycket att det skulle räcka till en halsduk, men väl ett par sockor. Hittade ett mönster på garnstudio som passade bra in då den framförallt är rätstickad den också.

Den stickas på vanliga stickor och så stickar man en tåbit medan sidmaskorna väntar. Allt står ju i beskrivningen, men det var lite otydligt tyckte jag, fick ingen uppfattning om jag gjorde rätt när jag satt där och stickade, men bevisligen gjorde jag rätt. När man sedan skulle sätta tillbaka alla maskor på stickan så plockade man upp maskor på sidan från tådelen. Glömde fota den delen, tyvärr.

Jag valde att göra ett hålvarv och så tog jag det lilla lilla jag hade kvar av det röda garnet jag hade kvar och flätade. Så att även sockorna passar in i färgsättningen med mössan och vantarna.

Det blev en del lösa trådar att fästa i och med att det var maskor som skulle plockas upp osv. Det jag brukar göra för att fästa är först att göra en knut/stängd ögla och sen göra några små stygn på baksidan, sen är det bara att klippa av.

Så här blev det slutliga resutlatet av mössa, vantar och sockor i rätstickning. Min gamla nalle Nalle fick agera modell så det blev lite mer liv i bilderna.

/Sofia

Annonser

5 svar to “Sockor i oranget till det rätstickade sättet”

 1. Hej!

  Jätte fina tossor du har stickat! Jag har försökt mig på att sticka liknande efter mönster från garnstudio (är helt nybörjare) men förstod verkligen ingenting när jag kom till den där tå biten:-(
  Så imponerad av alla er som kan läsa och förstå beskrivningarna.

  Det står att man ska sätta av 11 maskor från varje sida. Praktiskt undrar jag hur man gör det? Jag stickade 11 m från höger så att jag fick de på en separat sticka. När jag sedan stickat mittenmaskorna och kom till de sista 11 maskorna drog jag bara av stickan och fäste maskorna på en säkerhetsnål. problemet då blir ju att de första, högra, maskorna stickades ett varv mer än de vänstra??? Hur ska man göra egentligen?

  Förstod heller inte det där med att plocka upp maskor från mittenstycket:-(

  Nåväl, om du någon gång stickar något liknande hade det varit en jättefinservice att fota under arbetets gång:-)

 2. fittforcefive Says:

  Tack!

  Stick/virk-beskrivningar kan verkligen vara helt omöjliga att lära sig. Jag hade rätt svårt att fatta tåbiten först också, men tänkte sticka ett par till, ska försöka se till att fota den gången (hade tänkt göra det förra gången men glömde).

  /Sofia

 3. Ah, det ser jag fram emot! Kanske kan samla upp garn och stickor som åkte i soporna i går, fy tusan vad frustrerad jag var!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: