Portabelt skötbord

Jag har just sytt klart ett bärbart skötbord. Den funkar som en strandmatta i konstruktionen. Alltså att man kan vika ihop den och lätt ta med. Jag hittade beskrivningen i en handarbetesbok från 70-talet som heter Sy för baby och barn.

Som det ofta är med böcker från den här tidsperioden (kanske ännu hellre från 80-talet) så gäller det att se möjligheterna i sakerna, inte stirra sig blind på fula färger, bilder eller vad det nu kan vara. Skötbordet såg ut så här på bilden i beskrivningen…

Iallafall jag tycker den ser rätt smaklös ut, det röda riktigt lyser och bebisen ser plastig ut och det blir bara värre med det vita pulvret på den. Men jag tyckte ändå att det såg ut att vara ett funktionellt skötbord som verkade rätt enkelt att sy. I och med att vi dels inte vet hur vi ska göra med skötbord hemma, om vi ska ha ett eller bara byta var som kan den komma till användning hemma. Men framförallt om man ska bort någonstans, hem till nån eller bara ut så kan det vara schyst att ha något som man vet är fräsht och som fungerar.

Så här blev min version av skötbordet

Det som är smart med den är dels att det finns en ficka ovanför madrassen och dels så kan man ta bort madrassen och tvätta den. jag valde att använda kardborrband, i beskrivningen stod det tryckknappar, men jag hittade inga som var tillräckligt kraftiga, så jag hoppas det funkar iallafall.

Det jag använde var:

1 x 1.40 m lilamönstrad vaxduk (i beskrivningen stod det plastbelagd väv)

0.9 x 0.9 m svart ”joggingtyg” (i beskrivningen använde de bomulls frotté)

0.7 x 0.9 ”vaddmadrass”

Kardborrband

Det fina med det hela var att jag hittade den lila vaxduken på rea så jag betalade typ 40 spänn för den och det svarta tyget hittade jag på en loppis för 5 kronor, vadden hade jag kvar sedan tidigare, sen var det bara att köpa till lite kardborrband. Total kostnad för det hela blev drygt 50-60 kronor, det tycker jag är billigt för något som blev så snyggt.

Jag är väldigt nöjd med resultatet och jag hoppas att den kommer att bli användbar och är så funktionell som jag tror, men det dröjer ett par månader innan jag kommer börja använda den. Om det skulle vara någon som vill ha den exakta beskrivningen av hur man syr den så skulle jag kanske kunna skanna den någon gång, hör av er i så fall.

/Sofia

Annonser

Ett svar to “Portabelt skötbord”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: