Brandkatten tryckt på trikåtyg

Senast vi träffades så gjorde vi textiltryck. Jag hade med mig ett turkost trikåyg som jag har tänkt att jag ska sy nått av, vet inte än vad. Efter lite funderade kom jag fram till att jag ville göra brandkatten och så tänkte jag att jag skulle göra den i mönster med stora och små, såhär:

Det jag gjorde var att jag letade rätt på brandkatten på internet, skrev ut den i lite olika storlekar. Efter det kalkerade jag av den, men lämnade några luckor i cirklarna som är runt katten för att det ska gå att skära ut. När jag skurit ut de med en mattkniv/stilett var det dags att börja trycka. Först provade jag att använda en screenram, men det blev bara onödigt komplicerat och svårt att få bra. Så istället duttade jag med en svamp.

Det tog väldigt lång tid och jag valde att inte göra klart hela tyget, i och med att jag inte vet vad jag ska göra av tyget, så ungefär halva tyget är tryckt och halva utan tryck.

Jag är nöjd med resultatet och ska dels komma på vad jag ska göra av det och dels stryka det ordentligt så färgen fixeras så att det går att tvätta.

Annonser

2 svar to “Brandkatten tryckt på trikåtyg”

 1. Linus Brännström Says:

  Hej!

  Håller på med en artikel om korsstygn och broderi.
  Skulle gärna vilja komma i kontakt med någon av er (eller alla) så fort som möjligt!
  Mejla eller ring mig via Expressens växel, 08 738 30 00.

  /Linus Brännström, Expressen

 2. […] blev ett gäng stycken. För att pimpa de lite så letade jag upp brandkattmallen som jag tryckte på ett tyg förut och tryckte den på dregglisarna. Alla tryck blev kanske inte så jättebra, men de duger att […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: